Giethoorn, het venetië van het Noorden & de Zuiderzee

Aan het einde van de negentiende eeuw, in 1891, maakte ingenieur en waterbouwkundige Cornelis Lely een plan tot afsluiting en gedeeltelijke droogmaking van de Zuiderzee. Maar voor het plan-Lely, zoals het ging heten, was eigenlijk geen geld. Aan het begin van de twintigste eeuw werd de noodzaak om het plan toch uit te voeren plotseling groter. Na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog kampte Europa met een groot voedseltekort. Om dat tegen te gaan, wilde Nederland zelf haar voedsel verbouwen, maar daarvoor was meer landbouwgrond nodig. Tot overmaat van ramp overstroomden verschillende gebieden rondom de Zuiderzee in 1916. Om Nederland veiliger en beter zelfvoorzienend te maken, besloot de regering in 1918 met de Zuiderzeewet tot uitvoer van plan-Lely. De eerste polder die werd drooggelegd was het Wieringermeer in 1930. In 1932 werd de Afsluitdijk aangelegd, waardoor de Zuiderzee het IJsselmeer werd.
Giethoorn wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd. Met haar prachtige huisjes en vele kanalen doet het niet onder voor de wereldberoemde stad in Italië.

Hotel Zwartewater

Dit mooie hotel aan de zwarte water rivier die het Zwarte meer verbind met Zwolle heeft heel wat te bieden. Een prachtig uitzicht, mooie kamers, een bowlingbaan, biljart en een binnenzwembad. Voor het avondeten kan je in restaurant De Combuijs genieten van showcooking en een heerlijk diner. geniet je liever van het uitzicht tijdens het eten geen enkel probleem het restaurant beschikt over een terras vlak aan het zwarte water.  

 

De moderne kamers zijn volledig uitgerust met een volledig ingerichte badkamer en alle andere faciliteiten. Het hotel beschikt ook over een welness die tegen een toeslag kan gebruikt worden. Dit hotel is perfect voor koppels maar kan met al haar faciliteiten ook andere reizigers zeker bekoren.

Op 01/06 sluit het indoor zwembad in hotel Zwartewater voor renovatie.

 

Ons hotel Zwartewater is prachtig gelegen aan het Zwarte Water in het stijlvolle dorpje Zwartsluis.
Het hotel staat bekend om zijn restaurant ‘De Combuijs’ waar men heerlijke buffetten serveert en het hoofdgerecht van uw keuze à la minute bereidt in de open keuken. Vanzelfsprekend zal rekening gehouden worden met alle nodige veiligheidsvoorschriften. Geniet na het eten nog van een wandelingetje bij laatavondzon door het stijlvolle dorpje Zwartsluis of van een drankje in de gezellige serre of op het terras aan het water. Daarna slaap je heerlijk in één van de 51 stijlvolle hotelkamers die van alle gemakken zijn voorzien: telefoon, radio, tv en een compleet uitgeruste badkamer. Uiteraard is er gratis Wifi zodat u onbeperkt kunt surfen en mailen op uw laptop, tablet of smartphone. Uiteraard is Hotel Zwartewater voorzien van een lift. Ook ’s Morgens wordt u er verwend met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet.

Programma 2023 & 2024

Dag 1

We vertrekken om 6u30 vanuit de centrale vertrekhal te Menen richting Enkhuizen in Nederland. In het Zuiderzeemuseum wandelen we 100 jaar terug in de tijd en maken er kennis met het leven van de mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden en werkten.  Elk huis vertelt een eigen verhaal en ambachtslieden nemen ons mee naar het verleden. Daarna rijden we over de Houtribdijk naar Lelystad. Deze unieke route is volledig omgeven door water en vormt de scheiding tussen het IJsselmeer en het Markermeer. In Lelystad, hoofdstad van de provincie Flevoland, neemt de gids ons mee naar een aantal merkwaardige plaatsen waar het verhaal van Lelystad in beeld wordt gebracht. We sluiten onze dag af in Zwartsluis met een heerlijk uitgebreid diner in ons hotel.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijtbuffet rijden we richting Giethoorn. We wandelen naar het centrum van Giethoorn waar terrasjes en winkeltjes ons uitnodigen om te genieten van dit Venetië van het Noorden. ’s Middags genieten we van een heerlijke Hollandse barbecue in een Giethoorns restaurant. In de namiddag sluiten we ons bezoek aan Giethoorn af met een boottochtje op de kanalen. Om 16u rijden we terug richting Menen, waar we om 20u30 verwacht worden.

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrencar voorzien van On Board Entertainment, bar, toilet, dvd & airco
 • Ervaren Herman & Vandamme Chauffeur
 • Ervaren Herman & Vandamme Gids
 • Bezoek aan het Zuiderzeemuseum incl. lokale gids
 • Stadwandeling in Lelystad
 • Overnachting in hotel Zwartewater ****
 • Ontbijtbuffet
 • Live cooking diner buffet
 • Toeristenbelasting
 • Gratis Wifi in het hotel
 • Gebruik indoor zwembad in het hotel
 • Stadwandeling & bezoek aan Giethoorn
 • Boottocht op de kanalen in Giethoorn
 • Hollandse Barbecuebuffet in Giethoorn

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen:

 • Dranken en maaltijden die niet op het programma werden vermeld.
 • Annulering- en bijstandsverzekering (€ 4,25 per dag per persoon 2023, € 4,50 per dag per persoon 2024)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Single Korting 2024: - €161

Kamers

Standaard Kamer

Deze ruime kamers bieden ofwel zicht op de stad of op ded rivier. Ze zijn volledig uitgerust met een bad, douche, handdoeken, haardroger, tv, airco, balkon, koffiezet en zoveel meer. Deze kamer is zowel beschikbaart in Dubbel (1 groot bed voor 2 personen) als in Twin (2 bedden voor 1 persoon). Kortom deze perfect uitgeruste kamers bieden u alle comfort om tot rust te komen na een dag wandelen en bezoeken.

Faciliteiten