Kroatië

Kroatische kuna

Kroatisch

De zon glinstert in het heldere, blauwe, water van de zee. Verschillende rotsformaties vormen de adembenemende kuststrook. Hier en daar een baai met witte kiezelstranden. En in de zee prijken talloze groene eilandjes... Begin jij ook al te dromen van een onvergetelijke vakantie in Kroatië? 

Het landschap in Kroatië is zeer divers. Behalve een prachtige kustlijn met schitterende stranden en eilanden tref je er ook dichte bossen aan, hoge bergen en rotsachtige hoogvlakten. Er zijn drukke steden maar ook gezellige authentieke dorpjes. Kroatië ligt tussen Centraal-, Zuid- en Oost-Europa en heeft dus vele buurlanden en lange grenzen: Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië en Herzegovina... Zijn vasteland is in twee stukken verdeeld door een kleine kustlijn van Bosnië en Herzegovina.

x

Grensformaliteiten

Een geldige identiteitskaart, geldig tot 6 maanden na retour. Voorlopig bewijs van identiteit of voorlopige identiteitskaart worden niet aanvaard.

Kinderen jonger dan 12 jaar, is een kids-ID verplicht.

Minderjarigen die zonder ouder of voogd het land verlaten hebben een toelating nodig met een stempel van het stadhuis van de woonplaats.

Niet-Europeanen nemen contact op met de bevoegde ambassade of consulaat.

Indien een reiziger bij de afreis niet de nodige documenten kan voorleggen, zal hij de daaruit voortvloeiende kosten niet op Herman & Vandamme kunnen verhalen.

Bezoek http://diplomatie.belgium.be/nl voor alle recente informatie over jouw bestemming: reisadvies, vereiste identiteitsdocumenten en andere praktische reisinfo

Gezondheidsinformatie

Er zijn geen bijzondere vaccinaties verreist voor reizen naar Kroatië & Bosnië-Herzegovina

De standaardvaccinaties zijn wel van toepassing, dit dient individueel bij de huisarts besproken te worden.

Een reisapotheek is bijzonder nuttig, uw apotheek kan u hier de nodige info verschaffen.