Italië

Euro 

Italiaans

De minimumbezetting om de reis te garanderen is 60 %, de uiterste annuleringsdatum is 60 dagen voor afreis.

 

 

De clichés van Italië ken je al: kleurrijke piazza’s, snorrende Vespa’s en romige gelati. Hoog tijd dus om het land van la dolce far niente op een ándere manier te leren kennen.

"Sapere vivere"

Italiaans voor ‘het goede leven’. Er is geen land ter wereld waar de mensen het genieten zo serieus nemen. Niet voor niks hebben zowat alle grote Europese kunstenaars ooit een trip gemaakt langs de hoogtepunten van de renaissancekunst en door de adembenemende landschappen van Toscane en Umbrië. Of je nu van fietsen, wandelen, skiën of zonnebaden houdt: Italië verwelkomt je met open armen!

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.

Grensformaliteiten

Een geldige identiteitskaart, geldig tot 6 maanden na retour.
Kinderen jonger dan 12 jaar, is een kids-ID verplicht.
Minderjarigen die zonder ouder of voogd het land verlaten hebben een toelating nodig met een stempel van het stadhuis van de woonplaats.
Niet-Europeanen nemen contact op met de bevoegde ambassade of consulaat.
Indien een reiziger bij de afreis niet de nodige documenten kan voorleggen, zal hij de daaruit voortvloeiende kosten niet op Herman & Vandamme kunnen verhalen.

Bezoek http://diplomatie.belgium.be/nl voor alle recente informatie over jouw bestemming: reisadvies, vereiste identiteitsdocumenten en andere praktische reisinfo.

Gezondheidsinformatie

Er zijn geen bijzondere vaccinaties verreist voor reizen naar Italië.
De standaardvaccinaties zijn wel van toepassing, dit dient individueel bij de huisarts besproken te worden.
Een reisapotheek is bijzonder nuttig, uw apotheek kan u hier de nodige info verschaffen.