Napels zien ...

Napels zien ...

Goethe sprak ‘Napels zien, en dan sterven’ waarmee hij bedoelde dat Napels het mooiste was, wat hij ooit gezien had. De streek wordt gedomineerd door de legendarische vulkaan, de Vesuvius! In 75 na christus werd Pompei verwoest, na een uitbarsting van deze reus. Pompeii is echter meer dan een paar overgebleven stenen, misschien vind je er meer dan je had verwacht…

Rondreis

Programma

Dag 1    MENEN - COMO / MILAAN 

Het vertrek is voorzien om 06.30u. vanuit onze centrale vertrekhal te Menen. Via de Belgische, Franse, Zwitserse en Italiaanse snelwegen rijden we naar Milaan. Onderweg houden we halt voor een facultatieve lunch en koffiepauze. In Milaan wacht ons avondmaal en een welverdiende nachtrust.

Dag 2     COMO / MILAAN – PARMA – CHIANCIANO TERME

Na het ontbijt, vertrekken we vanuit Milaan naar Parma. Parma is wereldberoemd omwille van zijn ham en kaas maar wij ontdekken de historische binnenstad onder leiding van onze gids. Na een facultatief middagmaal, rijden we een stukje verder richting Chianciano Terme. We maken er een tweede tussenstop in Chianciano Terme, bekend omwille van zijn thermen. ’s Avonds nemen genieten we van ons diner en overnachting.

Dag 3    CHIANCIANO TERME – NAPELS

Na ons ontbijt zetten we onze tocht verder richting Napels. Onze aankomst is voorzien rond de lunchtijd. Een facultatief middagmaal is voorzien in het centrum van Napels. In de namiddag nemen we onze intrek ons hotel aan de rand van de stad Napels. We genieten er van een beetje vrije tijd in het hotel of in de stad. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4     NAPELS 

Na het ontbijt, volgen we onze gids door het kluwen van straatjes in deze Napels. Het is een drukke stad met een schat aan bouwkundige parels: de Duomo di Napoli, Palazzo Reale, Theatro San Carlo, Galleria Umberto… Onze gids voorzien een bezoek aan de Cappella San Severo & Santa Chiaro We nemen er een facultatieve lunch. Vergeet niet dit is de bakermat van de pizza, beslist een degustatie waard! Avondmaal en overnachting in ons hotel! 

Dag 5     NAPELS – CAPRI – NAPELS

Wanneer we ons ontbijt genomen hebben, trekken we naar de haven van Napels waar we de boot nemen richting Capri.Het eilandje ligt in de baai van Napels en heeft een prachtige rotskust en een uitzonderlijke bloemenpracht. Dit eilandje kan je onmogelijk verlaten zonder nog even tijd om te shoppen! In de laten namiddag varen we terug naar het vaste land. We genieten opnieuw van ons diner en nachtrust in Napels. 

Dag 6     NAPELS – POMPEII / VESUVIUS - NAPELS

Het vertrek is voorzien na het ochtendmaal, we doen vandaag uitzonderlijke ontdekkingen. Pompeii werd in 79 na Christus bedolven over 5 m as en stof. Het bleef 1500 jaar onaangeroerd tot men de stad begon bloot te leggen. Vandaag kan je er opnieuw door de straten lopen en de huizen, winkels, badhuizen en zelfs het bordeel van toen bezoeken. Na een facultatieve lunch bezoeken we de Vesuvius. Vandaag is de vulkaan nog maar zelden actief, daarom krijgen we de kans om met onze gids de krater te bezoeken. Goed wandelschoenen zijn hier een must! 
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7     NAPELS – CASERTA – NAPELS

We voorzien een bezoek naar Caserta vandaag. We vertrekken meteen na de het ontbijt voor een tocht van 36 km naar het Versailles van Italë. Het werd gebouwd in opdracht van de koning van Napels, met de naam Karel VII. We bezoeken het Paleis en de Tuinen. 

Dag 8     NAPELS – ROME 

We verlaten Napels na ons ontbijt en rijden richting Rome. In de voege namiddag maken we met onze gids een stadswandeling door de hoofdstad van Italië. ’s Avonds nemen we onze intrek in een hotel aan de rand van Rome en genieten er van ons avondmaal en welverdiende nachtrust. 

Dag 9     ROME – MILAAN

Na het ontbijt, vangen we de terugreis aan. We genieten van ons diner & overnachting in de omgeving van Milaan. 

Dag 10   MILAAN – MENEN

’s Morgensvroeg vertrekken we richting Menen. We rijden via de Italiaanse, Zwitserse, Franse en Belgische autosnelwegen met de nodige tussenstops. Aankomst voorzien omstreeks 20.30 u.

 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen - stevige wandelschoenen zijn een must!

Excursies

Bezoek aan Parma, Napels, Capri, Pompeii, Rome, De vesuvius, Caserta

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme - gids
 • 9 x Overnachting in viersterrenhotels in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 9 x Ontbijt
 • 9 x Avondmaal
 • Lokale verblijfstaxen

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Facultatieve toegangsgelden en uitstappen
 • Reis-en annulatieverzekering 
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering en appreciatie

Single supplement 2019: € 228,00

Single supplement 2020: € 259,00

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60% van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.